MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Co do zasady mięso dzieli się na białe oraz czerwone. Wbrew...
fot. Pixabay

Chcesz zrezygnować z mięsa w diecie? Ma to swoje zalety, ale i wady!

Jaki rodzaj mięsa jest najzdrowszy?

Co do zasady mięso dzieli się na białe oraz czerwone. Wbrew pozorom podział nie jest powiązany z barwą mięsa, a raczej z rodzajem tłuszczu i jego ilością. Dlatego też niektóre "ciemne" mięsa są uznawane za białe, ponieważ zawarty w nich tłuszcz jest zdrowszy i... jest jego mniej. W przypadku niektórych mięs (np. indyka i kurczaka) kluczowe jest to, aby przy jedzeniu rezygnować ze skórki. Wśród mięs białych możemy więc wymienić: kurczaka i indyka, królika, strusia oraz cielęcinę. Z kolei mięsa czerwone to: konina, kaczka, gęś, baranina, wołowina i wieprzowina.

Zobacz także:
Objawy stłuszczonej wątroby! Jak z nią walczyć?
Takie objawy ma rak trzustki!

Zobacz również

Dni Dąbrowy Górniczej 2024. Świetna zabawa w deszczu i słońcu!

Dni Dąbrowy Górniczej 2024. Świetna zabawa w deszczu i słońcu!

Lechia zakpiła z Arki po przegranych przez nią barażach

Lechia zakpiła z Arki po przegranych przez nią barażach

Polecamy

Sam wytypował liczby i wygrał fortunę. Ten gracz miał niebywałe szczęście!

Sam wytypował liczby i wygrał fortunę. Ten gracz miał niebywałe szczęście!

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Obłędnie pyszna kanapka z tuńczykiem. Ten przysmak posmakuje każdemu

Kolejny dzień z burzami w Lubuskiem. Są ostrzeżenia przed niebezpieczną pogodą

Kolejny dzień z burzami w Lubuskiem. Są ostrzeżenia przed niebezpieczną pogodą