MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Na Targowisku Miejskim zrobił się ruch. Kupcy jednak martwią się o swoją przyszłość

NOWE
Na Targowisku Miejskim zrobił się ruch. Kupcy jednak martwią się o swoją przyszłość

Fundacja Soundscape i Tauron Lab na targach SuperBooth 2024 w Berlinie!

NOWE
Fundacja Soundscape i Tauron Lab na targach SuperBooth 2024 w Berlinie!

Polecamy

Szykujcie się na weekend w Żaganiu i okolicach! Co będzie się działo 18-19 maja 2024?

Szykujcie się na weekend w Żaganiu i okolicach! Co będzie się działo 18-19 maja 2024?

Awaria akumulatora. To teraz największy problem kierowców!

Awaria akumulatora. To teraz największy problem kierowców!

To dlatego po odchudzaniu dopada cię  „efektu joje”.  Winny jest ten czynnik

To dlatego po odchudzaniu dopada cię „efektu joje”. Winny jest ten czynnik