MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej...
fot. Pavel Losevsky/123RF

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Kupowanie jogurtów na zapas

Im dłużej przechowujemy produkty spożywcze, tym często mniej wartości odżywczych zachowują. To zasada dotyczy zwłaszcza fermentowanych przetworów mlecznych, czyli jogurtów, maślanki, kefiru i mleka acidofilnego, które są źródłem probiotycznych bakterii. Ich zawartość w produktach mlecznych jest najwyższa w pierwszych dniach po produkcji i stopniowo maje, dlatego ze zjedzeniem jogurtu nie warto czekać do ostatniego dnia jego przydatności do spożycia

Zobacz również

Woń marihuany na parkingu. Wyczuli ją policjanci, a sprawcy postawiono zarzuty

Woń marihuany na parkingu. Wyczuli ją policjanci, a sprawcy postawiono zarzuty

"Nie pozwól im się zgubić". Bezpieczeństwo dzieci priorytetem w sezonie letnim!

"Nie pozwól im się zgubić". Bezpieczeństwo dzieci priorytetem w sezonie letnim!

Polecamy

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Międzynarodowy Festiwal Jazzowy Złota Tarka 2024

Uważaj! Ten przysmak dla psa może go zabić albo skrócić jego życie

HIT DNIA
Uważaj! Ten przysmak dla psa może go zabić albo skrócić jego życie

Piżamy na lato za mniej niż 40 złotych. Lekkie, przewiewne i urocze

Piżamy na lato za mniej niż 40 złotych. Lekkie, przewiewne i urocze