9 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Podgrzewania w piekarniku powinniśmy się wystrzegać przede...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/df/27/62e7a428b5efb_o_large.jpg)
fot. Pixabay
Odgrzewasz to jedzenie? Popełniasz błąd! Tych potraw nie odgrzewaj dla swojego bezpieczeństwa!
Czego nie podgrzewać w piekarniku?
Podgrzewania w piekarniku powinniśmy się wystrzegać przede wszystkim w przypadku warzyw, gdyż może to przyczynić się do wydzielania toksycznych, wręcz rakotwórczych azotanów. Co istotne, nie dotyczy to pierwszego pieczenia. W takim przypadku bez przeszkód możemy piec warzywa w piekarniku.
ZOBACZ TEŻ:
Stan witaminy E w organizmie
Tak zrzucisz zbędne kilogramy! Połącz dietę ze skutecznym leczeniem!