MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Papryka

Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.

Zobacz również

Woda w Proszowicach skażona? Wodociągi i Sanepid dementują

Woda w Proszowicach skażona? Wodociągi i Sanepid dementują

Wieczysta zakontraktowała piłkarza z ekstraklasy

Wieczysta zakontraktowała piłkarza z ekstraklasy

Polecamy

Jak zginął znany gangster? Wyjaśnia to Prokuratura Okręgowa w Zielonej Górze

Jak zginął znany gangster? Wyjaśnia to Prokuratura Okręgowa w Zielonej Górze

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Szybki sposób na gładką skórę po goleniu. Produkty łagodzące masz w zasięgu ręki

Szybki sposób na gładką skórę po goleniu. Produkty łagodzące masz w zasięgu ręki