MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba...
fot. asife/123RF

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Szparagi

Szparagi to wdzięczne warzywo do pieczenia, jednak trzeba odciąć twarde końce i starannie usunąć zdrewniałą skórę z dolnych części ich łodyg, co można łatwo zrobić za pomocą obieraczki do warzyw. Czas pieczenia zależy od grubości szparagów i dla tych cieńszych wynosi zwykle 4-6 min, natomiast dla grubszych – do 8 minut. W podobny sposób można grillować fasolkę szparagową, jeśli jej strączki są młode i wciąż dość jędrna, a na dodatek pozbawiona łykowatych strun.

Zobacz również

Trwają poszukiwania Mariusza Brodnickiego - mieszkańca Starogardu Gdańskiego

Trwają poszukiwania Mariusza Brodnickiego - mieszkańca Starogardu Gdańskiego

Na Bagrach prawdziwe lato! Czuć wakacyjny klimat

NOWE
Na Bagrach prawdziwe lato! Czuć wakacyjny klimat

Polecamy

Jedziesz na wakacje? Nowy komunikat Ministerstwa Cyfryzacji dotyczy także ciebie

Jedziesz na wakacje? Nowy komunikat Ministerstwa Cyfryzacji dotyczy także ciebie

Uwaga! Nadchodzą letnie fale upałów w Europie. Czy warto odwołać lub przełożyć urlop?

Uwaga! Nadchodzą letnie fale upałów w Europie. Czy warto odwołać lub przełożyć urlop?

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę

Pyszne, pożywne i zdrowe. Takie śniadanie zachwyci całą rodzinę