MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 23
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
HUŚPIELINA
CZYLI GALARETA
Składniki:
Kości (golonka, nogi,...
fot. Wojciech Olejarz

Wielkanoc w Żaganiu! Przepyszne przepisy na świąteczne potrawy i nie tylko górali czadeckich!

Bukowińskie smaki

HUŚPIELINA CZYLI GALARETA Składniki: Kości (golonka, nogi, ryj) Warzywa Przyprawy Wykonanie: Kości ugotować z warzywami i przyprawami. Ugotowane odcedzić (wywaru nie wylewać) i wystudzić. Wystudzone obrać z mięsa i pozasypywać do małych naczyń (miseczki, salaterki). Mięso zalać wywarem, w którym gotowały się kości. Zostawić, aż osiądzie galareta.

Zobacz również

Pierwszy taki rajd rowerowy w Kaliszu. ZDJĘCIA

Pierwszy taki rajd rowerowy w Kaliszu. ZDJĘCIA

Kraków Kings nie do zatrzymania. Piąte zwycięstwo lidera

Kraków Kings nie do zatrzymania. Piąte zwycięstwo lidera

Polecamy

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Noc Kupały 2024. Kiedy odbędzie się święto magii i ognia?

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Zdrowa i kolorowa sałatka z młodych ziemniaków. Najlepsza do grilla

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii

Kolejny trudny egzamin maturalny? Opinie maturzystów po rozszerzonej z chemii